Kino Galerija
Gajeva 1
42000 Varaždin
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ISKAZNICA

ISKAZNICE kino 2016 01

 

 

ČLANSTVA

CICAE

ecfa logo

 

LOGOTIP znak sa kratkim u pravokutniku black

 

 

Festivali

VAFI logo sjenatrash logo sjena

Sponzori

havc natpis hrv 

 

 

  

varazdin logo zuta podloga

 

 

 

 

 

 

 

Prijavi se na MUGI 2

MUGI 2 - natječaj
Mladi u Galeriji izlažu
- izađi iz ladice, izloži se! -

 

MUGI 2 memo-01

 

 

ŠTO JE MUGI?

MUGI je natječaj za dvodimenzionalne vizualne radove mladih neafirmiranih umjetnika i budućih umjetnika koji organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina u suradnji s Gradom Varaždinom, Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Galerijskim centrom Varaždin, a u sklopu kina Galerije u Varaždinu koje vodi Filmsko-kreativni studio VANIMA.

MUGI je kratica od "Mladi u Galeriji izlažu", a organizira se kako bi se pružila prilika mladim neafirmiranim umjetnicima da se kreativno izraze (izađu iz ladice) i izlože s jedne strane, te da se promovira filmska umjetnost kao tema natječaja s druge strane.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Na MUGI se mogu prijaviti mladi neafirmirani umjetnici i budući umjetnici od 15 do 25 godina /u daljnjem tekstu "autor"/ s prebivalištem iz područja županija koje su u interesu razvijanja audiovizualne djelatnosti Grada Varaždin u regionalnom smislu: Varaždinska županija, Međimurska županija, Krapinsko-zagorska županija i Koprivničko-križevačka županija, a koji se bave slikarstvom, fotografijom, crtanjem, ilustracijama, fotomanipulacijom ili bilo kojim drugim vidom dvodiomenzionalnog vizualnog izražavanja koji se može uokviriti i staviti na zid.

Uz samostalne autore, prijaviti se može i više autora pod zajedničkim imenom – autorski tim. Svi prijavljeni selektirat će se u dvije starosne kategorije: od 15 do 19 i od 20 do 25 godina.

ŠTO SE MOŽE PRIJAVITI?

Na MUGI se mogu prijaviti dvodimenzionalni radovi na jednu od četiri ponuđene teme:
- Superjunaci
- James Bond
- slapstick komedija
- filmski plakat za vestern – za film/filmove koji već postoji ili koji se može izmisliti

Radovi mogu biti originali (platno, crtež na papiru...) ili u digitalnom obliku (JPEG stvarne veličine, rezolucija 300 dpi), dimenzija od A5 (148 x 210 mm) do B1 (707 x 1000 mm). U obzir dolaze svi stilovi (romantizam, realizam, naturalizam, ekspresionizam, pop art...) i sve tehnike (Photoshop, Illustrator, crtež, fotografija, bojica, pastela, flomaster, ulje na platnu, tempera, kolaž, kombinacije...) uz napomenu: što luđe, kreativnije i originalnije, to bolje.

Svaki autor/autorski tim mora/moraju prijaviti 5 do 10 radova na jednu od ponuđenih tema. Radovi mogu i ne moraju biti konceptualno povezani, a bit će izloženi u kompletu. Vulgarni, opsceni ili lascivni rad/radovi diskreditirat će autora prijavljenog na natječaj u cijelosti.

KADA I KAKO SE PRIJAVITI?

Natječaj je otvoren do 15. srpnja 2014. godine. Radove prijavljene izvan roka i izvan tema ne prihvaćamo. Radovi u digitalnom obliku (printevi) ostaju u arhivi organizatora koji ih može koristiti naknadno u promotivne svrhe bez upita autora. U slučaju originala, organizator zadržava jedan rad za arhivu, dok ostale vraća. Organizator time ne preuzima autorska prava na sebe.

Radovi se šalju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kao ZIP file do 2 MB (smanjena kvaliteta za selekciju). Pošiljatelj se obvezuje, ukoliko će biti odabran za izlaganje, dostaviti organizatorima radove u visokoj kvaliteti jumbo mailom ili poštom (originale ili radove u digitalnom obliku na CD-u ili DVD-u). Uz radove potrebno je poslati u zasebnom Word dokumentu informacije o autoru: ime i prezime, adresa stanovanja, broj mobitela, e-mail, biografija do 5 rečenica. Maloljetni autori, ukoliko će biti odabrani, trebat će suglasnost od roditelja za izlaganje.

Svi pristigli radovi autora ili autorskog tima bit će numerirani pod rednim brojem kako su pristigli te će tako biti proslijeđeni selektorima koji neće imati uvid u informacije o autoru prije odabira najboljih.

NAGRADA

Nakon završetka natječaja selektori će odabrati najbolje radove za izlaganje u predvorju kina Galerija u Varaždinu (Gajeva 1), prilagođenom i preuređenom upravo za tu namjenu. Radovi će biti izlagani od sredine rujna 2014. do sredine siječnja 2015. godine.

Maksimalan broj odabranih radova bit će od 8 autora ili autorskih timova, s maksimalnim trajanjem izložbe do jedan mjesec (30 dana). Izlagat će se istovremeno do 2 autora ili autorska tima. Imena autora i raspored izlaganja objavit će se po završetku natječaja i selekcije. Autoru ili predstavniku autorskog tima koji će izlagati radove u kinu Galerija, organizator će pokriti putne troškove dolaska na otvaranje njegove izložbe.

GLAVNA NAGRADA

Najbolji radovi općenito bit će nakon Varaždina izloženi u Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb krajem siječnja 2015. godine s trajanjem izložbe 2 tjedna.

Selektori:

Darko Sačić, akademski slikar, voditelj Odsjeka za kulturu, sport i tehničku kulturu u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Varaždina
Ivan Mesek, akademski slikar, ravnatelj Galerijskog centra Varaždin
Nada Beroš, povjesničarka umjetnosti, muzejska savjetnica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb

Organizator:

Filmsko-kreativni studio VANIMA
Jurja Križanića 33
42000 Varaždin
MB: 00950602
OIB: 25286977666

Kino Galerija
Gajeva 1
42000 Varaždin
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Newsletter

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.

Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

EU Cookie Directive Module Information